Missie

Ik leer je graag om je verstand minder serieus te nemen en vooral te gaan doen wat je echt wilt. Dat je accepteert wat je niet kan veranderen, pijn hoort helaas ook bij het leven. Door met afstand naar jezelf te gaan kijken, zonder iets meteen te willen begrijpen, vermijden of controleren, vind je je eigen onuitputtelijke bron van antwoorden. Met als doel dat je waardegericht gaat leven in plaats van angstvermijdend.

Ik weet het niet beter dan jij, ik houd het contact graag zo dat je merkt dat alles wat je denkt en voelt oké is. Daarnaast hecht ik veel waarde aan een houding die voorbij een oordeel gaat, oftewel dat ik ruimte maak om alles wat er bij je speelt in te kunnen brengen. Ik confronteer en breng je als het goed is precies ver genoeg uit je comfortzone om je uit te dagen anders te kijken, te ontdekken en te leren. Aangezien veel van ons gedrag ook voortkomt uit trauma, werk ik zorgvuldig genoeg om samen met jou in de gaten te houden tot waar de ‘stretch’ mag gaan. Jij bepaalt het tempo!

De manier waarop de meeste mensen die bij mij komen zichzelf ‘voorstellen’ is meestal verreweg van vriendelijk. Ik zie er graag op toe dat je je eigen beste vriend(in) wordt. Zelfcompassie, zelfspot en humor kunnen daarbij erg goed helpen, weliswaar goed gedoseerd en niet om pijnlijke zaken te vermijden. Je ‘zelf’ minder serieus nemen met alle strenge eisen die je vaak aan jezelf stelt, is echter heel gezond. Ik breng het zelf ook graag letterlijk in de praktijk en spaar mezelf niet met mijn gestuntel in en met het leven.

Voor wie:
Voor mensen die echt anders met hun klachten om willen gaan. Die gemotiveerd zijn om zichzelf en hun proces tegemoet te treden met zelfcompassie en de nodige zelfspot. Die betekenisvolle bijdragen willen leveren, gebaseerd op hun eigen waarden. En zich kwetsbaar op durven te stellen uit nieuwsgierigheid naar ervaren in plaats van vermijden. Ik werk niet volgens de richtlijnen van de DSM-V. Wel vraagt mijn werkwijze om een bepaalde mate van gezondheid en zelfreflectie.