Verdiepingsdag "Water en Vuur"

Hoe je meer kracht haalt uit je interne tegenstellingen

en meer stroom ervaart in je relaties

Verdiepingsdag ‘Water en Vuur’

‘Die zijn als water en vuur samen’ mijn moeders manier om te zeggen dat twee mensen het absoluut niet met elkaar kunnen vinden en niet te verenigen lijken. Mijn ervaring is dat dat niet alleen in relaties terug kan komen maar ook intern, in jou. Delen in je die niet te verenigen lijken, waarbij de interne strijd wordt opgevoerd omdat je denkt te moeten kiezen tussen het één of het ander. Als water en vuur. En om in dezelfde elementen vergelijking te blijven, hoe meer water je bij de wijn doet, waar laat je dan je vuur? Oftewel aanpassing en meebewegen gaan soms ten koste van je eigen energie. En als je het dan zat bent en je vuur komt omhoog dan lijkt het alle verbinding te verbranden.

Als mens heb je twee behoeften, verbinding en authenticiteit, wanneer authenticiteit de verbinding bedreigd, dan wint de de verbinding het van authenticiteit (Gabor Maté). Herken je het wanneer je niet authentiek bent?

Wat als je niet hoeft te kiezen tussen water (meebewegen) en je vuur (authenticiteit)? Wat als die elementen in je relatie ook vrijer mogen stromen? Ontdek juist de kracht van je tegenstellingen intern en extern en laat je vuurtje weer oplaaien en je stroom op gang komen.

De inhoud van de Verdiepingsdag

Tijdens de dag werken we met opstellingen en stellen we op met interne delen & korte inzicht gevende oefeningen alleen of in twee-drietallen. Je krijgt de kans om vragen in te brengen en te onderzoeken hoe water en vuur terugkomen in jou, in je relaties en in het systeem waar je vandaan komt. Ik neem je mee in belichaamd (embodied) en energetisch werk met oefeningen waarin je de energie, die zit op bepaalde delen, gaat voelen en herkennen in je lijf.

Ik werk met en ben getraind in Compassionate Inquiry (CI, methode Gabor Maté), Systemisch Werk en Opstellingen, Acceptance Commitment Therapy (ACT), Internal Family Systems (IFS) en verbindende communicatie. Daarnaast heb ik een eigen methode ontwikkeld die ik Multidimensionaal Werken noem.

In het eerste deel van de dag neem ik je mee in water en vuur dynamieken intern en extern, doen we wat kleine oefeningen om meer zicht te krijgen over hoe dit voor jou speelt.

Na de lunch maken we de stap naar hoe je meer ruimte kan gaan maken in jezelf en in je relaties om de kracht van vuur en water vol tot je beschikking te krijgen.

Wat is het verschil tussen een Opstellingendag en een Verdiepingsdag?

Naast Opstellingendagen maak ik ruimte voor Verdiepingsdagen, waar we met een thema de diepte induiken. Ik zie binnen mijn praktijk steeds een aantal thema’s voorbijkomen die om aandacht vragen. Ik zie zowel bij mannen als vrouwen een beweging om anderen om je heen tevreden te houden. Grofweg zijn vrouwen los aan het komen van het ‘brave meisjes syndroom’ en zijn mannen los aan het komen van het ‘stoere mannen syndroom’. De verschuiving in het evenwicht, intern en extern, in vrouwelijkheid en mannelijkheid vraagt om aandacht.

Tijdens de verdiepingsdagen gaan we dus letterlijk dieper in op een thema en worden er meer methoden ingezet dan alleen opstellingen. Alle deelnemers zijn gericht op het thema en voegen hun eigen- en systemisch- specifieke ervaring met het thema toe aan de dag.

Voor wie is deze dag?

  • Voor mannen en vrouwen die zich aangesproken voelen tot het thema:-) en de werkwijzen.
  • Wanneer je een deel van jezelf wegstopt uit angst voor afwijzing.
  • Je hebt gedrag wat is gericht op aanpassing
  • Meer bezig bent met wat anderen van je verwachten.
  • Niet goed weten wat je echt wilt.
  • Moeite met ‘nee’ zeggen.
  • Geen ruimte om ‘ja’ te zeggen tegen de dingen die je belangrijk vindt.
  • Gedoe, strijd en onvrede in relaties.
  • Behoefte aan meer ruimte en richting.
  • Verlangen naar meer afstemming op jezelf.

Waar en wanneer?

Vrijdag 10 mei 2024 van 10-17 uur.

De yurt van Opstellers, Buitenlust 1 Halsteren. Terrein van boerderij Den Hof

Investering
De kosten voor de Verdiepingsdag  zijn €150 inclusief 21% btw
Dit is inclusief een gezonde lunch.