OPLEIDING MULTIDIMENSIONAAL WERKEN

Waarom heb ik deze opleiding ontwikkeld?

Dit is de opleiding die ik zelf drie jaar geleden had willen volgen toen ik op zoek was naar een brug tussen therapie en spiritualiteit. Een opleiding die me zou helpen om die twee te verbinden zonder weer in een nieuw opgelegd kader terecht te komen. Inmiddels heb ik daarin mijn weg gevonden en heb die ervaringen gebundeld in een opleidingsaanbod voor collega-professionals die met mensen werken.

Wat is Multidimensionaal werken?

De mix van werkmethoden, die ik succesvol gebruik in mijn praktijk, bieden een mooie synergie. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat ze de relatie met denken veranderen en je bewustzijn ontwikkelen. De theorie of beter gezegd de praktijk, is dat bewustzijn een andere dimensie is dan het denken en ons brein. Deze dimensies geven energie, kracht en kennis op een andere laag, oftewel andere dimensies zoals: hoe je je Zelf waarneemt, je lijf, de natuur, energie, velden, ruimte, tijd en ga zo maar door. Daarom noem ik het multidimensionaal werken.

Wil je meer weten over de inhoud van de lesdagen en een onepager om door te sturen aan je leidinggevende? Deze vind je hier: Onepager

Judith Opstellers

Wat leer je tijdens de opleiding?

De opleiding bevat elementen van Acceptance & Commitment Therapy oftewel  ACT, Systemisch werk, Opstellingen, Trauma Informed Therapy, Geweldloze Communicatie, Voice Dialogue en een nodige dosis spiritualiteit. Het leerdoel van de opleiding is dan ook om de relaties met de frames die je als professional en persoon hebt, te veranderen en meer vrijheid in handelen te krijgen. Het is een reis naar binnen en een ontdekking in een speeltuin die veel groter is dan je dacht.

Wat voor lesmethode hanteer ik?

Ik wil graag voorbij gaan aan leren vanuit de leerling-meester-verhouding. Het moment dat iemand je gaat vertellen hoe iets zit, zit je al vast in zijn kader en in zijn cognitieve concept. Daarom noem ik het anderwijs, want volgens mij zijn mensen toe aan een andere vorm van leren: in de vorm van ont-leren, ont-dekken en ervaren. We gaan werken met oefeningen om te ontdekken hoe je nog meer los kan komen van je denken, van perspectief kan wisselen en je-zelf van je-zelf bevrijden 😊. En vooral anders kijken en anders doen, in je gedrag en niet in anders denken over jezelf.

Ik werk graag met extra werkvormen die op de vragen en thema’s van de groep zijn afgestemd: bijvoorbeeld breathwork, opstellingen, visualisaties, bewegen, lichaamswerk, lichtwerk en muziek.

Voor wie is deze opleiding?

Dit is een training voor therapeuten, coaches, opstellers, onderwijzers, maatschappelijk werkers, fysiotherapeuten, haptotherapeuten etc. De ‘buiten de lijntjes-kleurders’. Degenen die op zoek zijn naar een laag van verdieping in zichzelf.

Je hebt een goede basis qua opleiding en je zoekt naar een manier om jezelf te stretchen buiten je eigen kaders. Je wil eigenlijk nog wel wat en tegelijkertijd niet in de eeuwige ‘laten we nog maar een opleiding erbij doen want ik ben nog niet goed genoeg’ verzanden. Je weet dat leren start bij ervaren en bij jezelf en niet zozeer gaat over modellen en theorie onder de knie krijgen.

Zie jij jezelf deze opleiding wel doen?

Bij interesse plan je een intake met mij of neem je deel aan een kennismakingsdag. Een intakegesprek is gratis, de kennismakingsdag kost €127,- ex 21% btw. Mocht je na de kennismakingsdag besluiten om deel te nemen aan de opleiding dan worden deze kosten in mindering gebracht op het tarief van de opleiding.

Waar, wanneer en met wie?

De opleiding bestaat uit 6 dagen waar je live samenkomt met de andere deelnemers (maximaal 10) van 10-16:30  uur inclusief lunch. Het gaat om maandelijks een vrijdag.
Tussentijds heb je contact met je mededeelnemers in twee- of drietallen die iedere maand wisselen. Op die manier kan je nog meer van elkaar leren en vind je ondersteuning in je proces. Ook krijg je tussendoor opdrachten om je scala aan ervaringen uit te breiden.

Naast de lesdagen kijk ik individueel wat er ‘extra’ nodig is en er zit dus een persoonlijk stuk coaching bij het programma in. Hoe dit ingevuld gaat worden stem ik graag met je af voordat we starten met de lesdagen.

Wil je meer weten over de inhoud van de lesdagen en een onepager om door te sturen aan je leidinggevende? Deze vind je hier: Onepager

Investering
De kosten voor de opleiding bedragen €2795,- exclusief 21% btw
Dit is inclusief een gezonde lunch op de opleidingsdagen

Een intakegesprek is gratis.