Opstellers

Opstellers is de naam van het bedrijf van Judith Puttiger. De naam staat niet alleen voor haar maar ook voor jou als cliënt. Judith biedt cliënten en bedrijven inzicht in hun systeem en in hun ongeschreven regels en gedachten. Ze laat hen er van een afstand en in een ander perspectief naar kijken. Zo ervaren ze hoe ze zichzelf ten opzichte van een situatie verschillend kunnen ‘opstellen’. Daarnaast is Opstellers  een verwijzing naar systemisch werk met organisatie- en familieopstellingen waar het voor Judith allemaal mee begon.

Opstellers is aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en koepelorganisatie RBCZ. De NFG voert audits uit op de basisvoorwaarden waar leden aan moeten voldoen, zo ook bij Opstellers. Een overzicht van de opleidingen die Judith heeft gevolgd en haar werkwijze vind je op deze pagina.

Ja, Judith heeft een beroepsgeheim en zal nooit zonder expliciete toestemming van jou als cliënt informatie delen met anderen. Daarnaast ziet de NFG er op toe dat leden volgens AVG-wetgeving werken.

Psychosociale therapie en werkwijze Opstellers

Een psycholoog heeft een vierjarige studie Psychologie aan een universiteit afgerond. Een GZ-psycholoog heeft daarna nog een postdoctorale beroepsopleiding gevolgd. Een GZ-psycholoog of een psychiater mogen een diagnose volgens de DSM stellen. Psychologische begeleiding valt onder de basisverzekering en hier heb je een verwijzing van de huisarts voor nodig. Hierbij is het eigen risico van toepassing van minimaal €358,- per jaar.

Ik (Judith) ben Psychosociaal Therapeut, dit betekent dat ik onder andere een vierjarige hogere beroepsopleiding heb gevolgd. In mijn geval HBO Social Work en daarnaast ook nog een masteropleiding Psychosociale​ ​Ervaringsgerichte​ ​Therapie en een master Familieopstellingen. Psychosociale therapie omvat een gevarieerd aanbod van benaderingen en therapieën. Ik werk veel met de combinatie van systemisch werk en ACT (acceptance commitment therapy). Bij mij krijg je niet, zoals bij een psycholoog, een officiële diagnose van wat er ‘mis’ met je is. In plaats daarvan gaan we samen actief aan de slag om waar je tegen aanloopt vanuit een ander perspectief te bekijken en werken we zo aan je herstel (onder therapie lees je meer over mijn werkwijze). Het praktisch verschil met een psycholoog is dat je voor een afspraak bij mij geen verwijzing nodig hebt. Je betaalt zelf, mogelijk deels vergoed door een aanvullende verzekering, maar het gaat niet ten koste van je eigen risico.

Vergoeding zorgverzekeraar

De consulten van Opstellers worden helaas niet vergoed in de basisverzekering. In veel aanvullende verzekeringen worden de therapieconsulten vergoed als ‘alternatieve zorg’. De NFG heeft op haar website een overzicht van de verzekeraars en de vergoedingen waar dit voor geldt. De vergoedingen lopen uiteen van 25 tot 75 euro per consult. Opstellers voldoet aan de voorwaarde van sommige verzekeraars dat een registratie bij koepelorganisatie vereist is (in dit geval RBCZ). Als je twijfelt over vergoeding van alternatieve zorg adviseer ik om contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Na het consult krijg je een factuur van Opstellers met daarop alle benodigde gegevens voor de verzekeraar (NFG en RBCZ registratie van de praktijk en behandelaar). Je betaalt deze factuur zelf aan Opstellers en declareert deze vervolgens bij je zorgverzekeraar. Alle verzekeraars hebben wel een uitleg op hun website of in een app hoe dat declareren in zijn werk gaat.

Verwijzing huisarts of GGZ

Nee, iedereen kan een afspraak maken bij Opstellers. Daarvoor is geen verwijzing nodig van een huisarts. Vaak kijken we vooraf in een kort telefonisch gesprek of mijn behandeling en werkwijze passend is.  Als we consulten starten maak ik met jou als cliënt wel een afspraak over het al dan niet delen van informatie met je huisarts of ARBO-arts om de dienstverlening te verbeteren.

Afspraak

Om een (eerste) afspraak met Judith in te plannen bel je haar op 06-27375916 of stuur je een mail naar judith@opstellers.nl .

Mijn praktijkruimte staat op het erf van zorgboerderij Den Hof in Halsteren (Noord-Brabant). Je mag gebruikmaken van hun parkeerplaats.

Het adres is Buitenlust 1, 4661 AL te Halsteren.

Mijn praktijkruimte is bereikbaar met het OV vanaf Station Bergen op Zoom. Hier gaat bus 820 met halte Vrederust. Vanaf hier is het nog ongeveer een kwartier lopen door het bos tot je bij Zorgboerderij Den Hof bent, op wiens erf ik mijn ruimte heb.

Judith stuurt je voorafgaand aan het consult een uitnodiging met daarin een link (mogelijk ook een wachtwoord). Je hebt hiervoor geen speciale software nodig maar zorg wel dat je een rustig plekje hebt achter een computer met webcam of een laptop. Een mobiele telefoon kan eventueel ook maar dat werkt minder prettig. Controleer voor het gesprek even of de camera en de microfoon goed werken. Het is helemaal mooi als je een headset (hoofdtelefoon met microfoon) of oortjes met ingebouwde microfoon kan gebruiken. Dan hebben we minder last van omgevingsgeluid tijdens het gesprek.