RELATIETHERAPIE

Voor wie of bij welke behoefte?

Als je relatie niet lekker loopt, heeft dat veel invloed op hoe je je voelt en op je omgeving. Je eventuele gezinsleven heeft eronder te lijden en wellicht ook je werk. Soms komen mensen in eerste instantie met burn-out klachten voor individuele therapie en blijken problemen in de relatie een belangrijk aandeel te hebben in hun functioneren. Soms zijn er dingen in je relatie gebeurd die jullie relatie beschadigd hebben, één van jullie is vreemdgegaan, je partner blijkt niet aan bepaalde verwachtingen te voldoen, er zijn conflicten uit de hand gelopen, je bent uit elkaar gegroeid etc.

De vraag ‘Wil je gelijk of wil je contact?’ en onze waarden weer op elkaar afstemmen heeft onze relatie verbeterd

Aanpak

Inzicht krijgen in welke patronen jullie individueel inzetten en inzicht in de patronen die binnen jullie relatie een rol zijn gaan spelen. Deze patronen gaan herkennen en het leren inzetten van verbindende communicatie. Hiervoor zetten we verschillende methoden in zoals;

Verbindende communicatie (ook bekend als geweldloze communicatie)
EFT
ACT voor koppels
Systemisch werk

We zetten in op bewustwording van jullie gedrag bij ongemak en hoe je samen weer positief gedrag kunt bevorderen op basis van wat jullie waardevol vinden binnen je relatie.

Data / tijden

Een consult voor relatietherapie duurt 90 minuten en is bij voorkeur in te plannen tijdens kantooruren in de praktijk in Roosendaal. In overleg zijn afwijkende tijden bespreekbaar.

Tarieven

De kosten bedragen €125,- per consult. Momenteel biedt alleen zorgverzekeraar CZ een vergoeding op basis van relatietherapie. Andere verzekeraars helaas (nog) niet.